Juutalaisvihan takana on nykyään äärivasemmistolaisuus, vielä 1990-luvulla nationalisti-skinit

Ainakaan Turun juutalaisiin ei kohdistu islamilaista vaan lähinnä äärivasemmistolaista antisemitismia, kuten ilkivaltaa ja vihamielisiä viestejä. Takana lienee Israelin liittolaisuus Yhdysvaltojen kanssa sekä Lähi-idän tilanne. Seurakunta joutuu käyttämään vartijoita tilaisuuksissaan. Vielä 1990-luvulla nationalistiset skinheadit olivat pääosassa. Muualla Euroopassa islamisteillakin on iso rooli. Länsieurooppalaisista 21–63 prosenttia uskoo juutalaisilla olevan liikaa valtaa liikemaailmassa.

Suomalaisten asiantuntijoiden mukaan antisemitismi on yleistynyt Euroopassa 2010-luvulla. Suomessa antisemitismi on lievempää. Vuonna 2013 Magneettimedia-lehti sai sakkoja antisemitistisistä kirjoituksista.

Helmikuussa 2015 asemies hyökkäsi kulttuuritaloon ja synagogaan Kööpenhaminassa. Kaksi kuoli. Takana oli ehkä Isis-vaikutteita. Pariisissa asemiehet hyökkäsivät juutalaiseen ruokakauppaan tammikuussa 2015.

Uusantisemitismi – rasismia antisionismin verukkeella

Uusantisemitismi tarkoittaa juutalaisvastaisuutta, joka ilmenee Israelin ja sionismin vastustuksena. Näin legitimoidaan perinteinen juutalaisten demonisointi uudessa muodossa. Uusantisemitismiä harjoittavat äärivasemmisto, nationalistit ja radikaali islamismi. Ilmiöstä tekee juutalaisvastaisuutta se, että siihen usein liittyy juutalaisten yksilöiden tai juutalaisten symbolien kimppuun hyökkäämistä sekä vanhojen juutalaisvastaisten uskomusten esittämistä, jopa ”Siionin viisaiden pöytäkirjojen”, jotka ovat tsaarin poliisin väärennös. ”Bernard Lewisin mukaan uusantisemitismi on antisemitismin kolmas muoto uskonnollisen ja rodullisen antisemitismin jälkeen.”

Vasemmistolaisten ikoni Mikis Theodorakis on sanonut, ”että juutalaiset ovat kaiken pahan alku ja juuri ja että juutalaiset hallitsevat maailmantaloutta. Venäjällä kommunistit vaativat vuonna 2005 kaikkien juutalaisjärjestöjen kieltämistä.” (Wp) ”Vasemmistolaisen uusantisemitismin argumentaatio syntyi pitkälti Neuvostoliitossa vuoden 1967 Kuuden päivän sodan jälkeen.” Kanadan oikeusministerin mukaan antisemitismin tunnusmerkkejä on Israeliin kohdistuvan rasistisen terrorismin hyväksyminen tai juutalaisten itsemääräämisoikeuden vastustaminen. (Wp)

Occupy Wall Street

Occupy Wall Street -liikettä on arvosteltu antisemitismin, rasismin ja vihapuheen sallimisesta mielenosoituksissaan.
Yhdysvaltain natsipuolueen (ANP) johtaja Rocky Suhayda tuki puolueen nettisivuilla Occupy Wall Street -liikettä ja nimesi ”juutalaiskapitalistit” ykkösvihollisiksi ja ”tähän saastaan” syyllisiksi. Hänen mukaansa Yhdysvaltain valta ja rikkaudet ovat ”juutalaiskapitalisteilla”. Myös Occupy-liikkeen perustajana mainittu Adbustersin päätoimittaja Kalle Lasn levittää toistuvasti salaliittoteorioita juutalaisten hallitsemasta Yhdysvaltojen ulkopolitiikasta. Washington Postin artikkeli ihmettelee, miksi liikkeen poliittiset tukijatkaan eivät ole tuominneet antisemitismiä, vaikka tuomitsivat Teekutsuliikkeen väitetyt kommentit mustista – kommentit, joista ei edes löytynyt todisteita.

Antisemitismi (L.net, sisältää artikkelin tiedot lähdeviitteineen)

Yksi kommentti artikkeliin ”Juutalaisvihan takana on nykyään äärivasemmistolaisuus, vielä 1990-luvulla nationalisti-skinit

  1. Kävin viime vuonna Helsingissä vierailemassa useassa eri kirkossa/seurakunnassa. Helsingin synagogaan pääsin sopimalla ajan etukäteen ja portilla oli vartija jolle avasin reppuni ja esitin henkilöllisystodistuksen joten tarkkana ollaan Helsingissäkin.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s