40 000 hyökkääjää pyrki juutalaiskyliin tappamaan räjähtein, asein ja polttopulloin

Hamasin organisoima joukkio julkaisi Facebookissa kartan, miten raja-aidan läpi pääsee lähimpiin juutalaiskyliin tappamaan ja raiskaamaan. Israelin Armeija varoitti, että yrittäjät ammutaan. Ilman sitä useammat palestiinalaiset olisivat kuolleet, ja sitä Hamas toivoi, koska lännessä jokainen kuollut laitetaan Israelin piikkiin. Aloittaminen kumiluodeilla olisi antanut joukon tulla läpi ja innostanut sitä pitkään taisteluun, joka olisi päättynyt vasta satojen tai tuhansien palestiinalaisten kuoltua. Tulos olisi innostanut samaan seuraavinakin päivinä ja tulevina vuosina. Rajan tiukka puolustaminen Hamasin aseistautuneelta hyökkäysjoukolta minimoi kuolemat, ja siihen Israel pyrkiikin. Ei tietenkään siihen hintaan, että päästäisi joukon vapaasti murhaamaan juutalaisia. Hitlerin Mein Kampf on palestiinalaisalueiden kuudenneksi myydyin kirja. ”Kansallissosialismi ei kuollut Hitlerin mukana”, teoksen arabintaja kirjoittaa. Arabimaat ovat pitkälti kansallissosialistisia.

Hamas on ilmoittanut tuhoavansa Israelin maan tasalle ja ajavansa juutalaiset mereen. Se pyrkii myös jatkuvasti monin keinoin tappamaan juutalaisia ja palestiinalaisiakin.

Hamas kiduttaa ja teloittaa täysin rauhanomaisia mielenosoittajia perheenjäsenineen, jopa yksityisesti kaverilleen kriittisen huomion tehneitä. Tämänviikkoisten Hamasin organisoimien aseistettujen joukkohyökkäysten kutsuminen mielenosoitukseksi on kuin kutsuisi mielenosoitukseksi natsien kristalliyötä. Tulos vain olisi voinut olla paljon tappavampi ilman armeijan toimintaa.

Jos Hamas sallisi mielenosoitukset ja sananvapauden samassa määrin kuin Israel sallii, se ei enää olisi vallassa, meidän maksamaamme kehitysapua ei käytettäisi miljoonia euroja maksavien hyökkäystunnelien rakentamiseen ja palestiinalaisten hyvinvointi olisi aivan toisella tasolla.

Hyökkäys ei syntynyt ”kansan epätoivosta”, kuten eivät yleensäkään. Kaikkein epätoivoisimmat eivät ole historiassa kapinoita tehneet vaan heitä parempiosaisemmat, usein osa eliittiä, yksin tai kiihottamansa kansan tuella.

Hyökkäys oli Hamasin organisoima ja osittain aseistama. Suuri osa juutalaisistakin kokee olevansa epätoivoisessa tilanteessa ja oikeutettu millaiseen väkivaltaan tahansa palestiinalaisia vastaan, mutta demokraattisen maan hallitus joutuu ottamaan huomioon äänestäjien rauhanomaisemman enemmistön tahdon: älkää antako Hamasin kiihottamien väkijoukkojen tappaa meitä kovin paljon, mutta jonkin verran saatte antaa heidän tappaa meitä, jos vähäisempi luku vaatisi paljon enemmän palestiinalaisuhreja.

Talvisodassa kuoli paljon enemmän neuvostoliittolaisia kuin suomalaisia. Suomalaisilla olisi silti ollut oikeus räjäyttää koko hyökkäysarmeija, jos sen ansiosta yksikään suomalainen ei olisi kuollut. Ei uhrilukujen laskeminen kerro, kumpi on oikeassa.

Tälläkin kertaa molemmat osapuolet ovat väärässä mutta Palestiinan hallinto enemmän, etenkin Gazan hallinto. Jos suomalaiset tekisivät jatkuvia hyökkäyksiä menetettyyn Karjalaan ja uhkaisivat ajaa sen asukkaat mereen, Venäjän armeija tietysti ampuisi räjähteiden kanssa hyökkäävää, Hommafoorumin superversiolla kiihotettua kymmenientuhansien suomalaisten joukkiota. Tällöin jopa Suomessa, etenkin vasemmistossa, olisi Venäjälle paljon enemmän ymmärrystä kuin nyt vasemmistolla tuntuu olevan Israelin toimintaa kohtaan.

Ongelmana on myös, että Gazan väkiluku on yli kymmenkertaistunut ja kasvaa kiihtyvästi. Islamilainen hallinto suosii väestöräjähdystä ja alistaa naisia yhä verhotummiksi synnytyskoneiksi. Israel toimittaa heille kaasun ja puhdistaa veden sekä veti siirtokuntansa pois Gazasta vuonna 2005 isolla poliittisella hinnalla.

Toimituksen lisäys: Hamas ilmoitti, että armeijan rajalla ampumista 62 hyökkääjästä 50 oli Hamasin jäseniä. HS-toimittajan mukaan näyttää siltä, että Israel yritti kohdentaa kovat otteet vaarallisimpiin henkilöihin. Mielenosoittajat olivat väittäneet, että Hamasilla ei olisi mitään tekemistä mielenosoituksen järjestämisen kanssa. EU on luokitellut Hamasin terroristijärjestöksi ja toimittajan mukaan Hamas on aseellinen järjestö, joka markkinoi ”marttyyrikulttia” ja asettaa rauhalle mahdottomia vaatimuksia, kuten Jerusalem kokonaan, mikä estänee vakavat neuvottelut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s