EN: Jaakko Laakso (vas) jakoi lahjuksia ihmisoikeuksia vastaan

Vasemmistoliiton stalinisti Jaakko Laakso jakoi huhtikuussa kirjekuorissa seteleitä Euroopan neuvoston (EN) jäsenille, EN:n tutkijaryhmä raportoi. Hän yritti lieventää EN:n  lausumia Azerbaidžanin ihmisoikeustilanteesta. Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja (sd) ja Vasemmistoliiton puheenjohtaja tuomitsivat Laakson teot. Aiemmin Laakso on puolustanut Neuvostoliiton hyökkäystä Tšekkoslovakiaan murskaamaan kommunismin lieventämistä (1968) sekä puuhannut aseellista vallankumousta Suomessa Neuvostoliiton tuella. Suojelupoliisin historia kertoo, että 1970-luvulla Laakso oli KGB:n avustaja peitenimellä ”Jan”. Silti puolue ei ole aiemmin tuominnut Laaksoa.

Aiemmin Laakso väitti, että ei tiennyt neuvostoliittolaisten yhteyshenkilöidensä olleen tiedustelu-upseereita ja sanoi toimi vain KGB:n konsulttina. EN:nkin tapauksessa hän viittaa toimintaansa konsulttina.

Laakson uusmarxilainen poika Tapio Laakso johti Vihreitä nuoria ja puolusti mustahuppuja mutta siirtyi tammikuussa 2011 Greenpeacen ohjelmajohtajaksi. Hänen vaimonsa Emma Kari on vihreiden kansanedustaja. Marxin teokset koristavat yhä parin kirjahyllyä.

Lisätietoja ja lähdeviitteet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s