Yritysten voitto on 4-8 %, ihmiset luulevat, että 36 %

Voitto oli Suomessa 4,2 % liikevaihdosta vuonna 2015, teollisuudessa 3,4 %. Teollisuuden käyttökate oli 7,8 %. Kansa ainakin Yhdysvalloissa luulee voiton olevan 36 % myynnistä, vaikka USA:ssa se oli 7,9 % ja  Wal-Martilla 2,1 %. Siksi minimipalkan tai verojen korotus menee hintoihin, on pois kuluttajilta. Minimipalkkalaiset ovat usein rikkaammista kotitalouksista kuin heidän palvelemansa. Elleivät kuluttajat korotusta maksa, työttömyys kasvaa.

Arvonlisä- ja yhtiöveroihin, ennakonpidätyksiin, sekä sosiaalivakuutusmaksuihin menee yrityksestä riippuen jopa yli 50 % myynnistä, nettopalkkoihin jopa kolmannes, ostoihin merkittävä osa. Kuluttajan ylijäämä on ehkä keskimäärin yli 100 % myynnistä. Yrittäjä saa siis häviävän pienen osan itselleen, verojen jälkeen 3 %.

Kansalaiset, ainakin Yhdysvalloissa, uskovat yritysten voittojen olevan verojen jälkeen keskimäärin 36 % yrityksen myynnistä. Sama olisi heistä myös järkevä voitto. Todellinen luku maassa on 7,9 %, esimerkiksi Wal-Martilla 2,1 %.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s