Työttömyyden hinta: 46 000 euroa/työtön/vuosi eli 10,8 miljardia

PTT arvioi tutkimuksessaan, että työttömyysturva ja työvoimapalvelut maksoivat 5,6 miljardia, työttömien toimeentulotuki ja asumistuki 1,1 miljardia ja veroja ja työttömyysvakuutusmaksuja menetettiin työttömyyden vuoksi 4,1 miljardia euroa vuonna 2016. Jos yksi työtön työllistyisi työttömyytensä keston ajaksi, säästö olisi keskimäärin yli 12 000 euroa. Työttömyyden hinta työtöntä kohden oli siis 46 000 euroa vuodessa ja työttömyysprosenttiyksikköä kohden 1,2 miljardia euroa vuodessa (1,5 miljardia Etlan laskelmissa 2005).

Antti Rinteen hallitus kuitenkin ajaa vain kalleimpia työllistämiskeinoja, kuten palkkatukea ja työvoimapalvelujen lisäämistä. On arvioitu, että tällöin yksi työllistyminen pienentäisi kestävyysvajetta vain puolet lasketusta. Näillä keinoilla ei myöskään päästä edes 75 %:n työllisyyteen, joka kuitenkin oli kaikkien puolueiden tärkein vaalilupaus.

  • Työttömyys (Liberalismi.net, lisätietoja ja lähdeviitteitä)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s