Professori voitti Cancel-kulttuurin, näin sinäkin

Professori Pedro Domingos kukisti SJW-nettikiusaajat tiukalla linjalla, jossa ei pyydetä anteeksi, ei alennuta heidän tasolleen, kerätään ennalta liittolaisia, lähdetään vain taisteluihin, jotka todennäköisesti voitetaan, keskitytään asiaan ja kiusaajien ylilyönteihin eikä heidän syytöstensä kiistämiseen, kuitenkin haastetaan oikeuteen laittomista solvauksista, kiistetään heidän auktoriteettinsa, keskitytään vaikuttamaan suureen yleisöön, mutta ollaan opettavaisia eikä vihamielisiä kiusaajien hyvää tarkoittavia seuraajia kohtaan. Kuten Solzhenitsyn sanoi, ”yksi totuuden kertova voi kaataa tyrannian.

Tekoälykonferenssi vaati artikkeleihin etiikkaosion ja hylkäsi artikkeleita eettisen arvion perusteella, koska SJW-lobby oli valittanut koneiden voivan oppia datasta rasistisia ennakkoluuloja. ”Miten voisi estää sellaisten arvioiden ideologiset vinoumat? Artikkelithan pitäisi valita tieteellisin perustein eikä ideologisin.

Domingos kirjoitti tätä vastaan. SJW-lobby yritti kiusata häntä kaikin tavoin ja järjestää hänelle potkut.

Cancel-kulttuuri

Vähitellen enemmistö ymmärsi SJW:t nettikiusaajiksi ja kääntyi Domingosin puolelle. Silloin hiljaa olleetkin alkoivat uskaltaa puolustaa häntä. Nyt näistä aiheista uskalletaan taas keskustella avoimesti. Pääkiusaaja joutui pyytämään anteeksi ja päätti sulkea Twitter-tilinsä. Kymmenet tieteilijät allekirjoittivat kirjeen, jolla alan tiedeyhteisöä pyydetään lopettamaan ”vapaan ja kahlitsemattoman tieteellisen tutkimuksen ja keskustelun rajoittamiseen pyrkivien sortotoimien lisääntyvä käyttö”.

”Liittolaisten kerääminen ennalta” kattaa myös ammattiliitot, ihmisoikeusjärjestöt, työpaikan häirinnän vastaiset tahot ja muut, jotka voivat suojella kiusaamiselta, ahdistelulta, erottamisvaatimuksilta. Somessa kannattaa kontaktoida samanmielisiä ennen tällaista yritystä. Heterodox Academy, the National Association of Scholars ja the Foundation for Individual Rights in Education (FIRE) ovat suojelevia järjestöjä.

Kommentoija sanoi toistelleensa kiusaajista, että näillä ei ole moraalista auktoriteettia sanoa, mitkä ovat oikeat periaatteet, kunnes kiusaaja lopetti kaikkien muiden helpotukseksi.

Toinen kommentoija kertoi ”wikiwokester” Tunkki-1970:n poistaneen Wikipediasta Anima Anandkumarin sivulta kaiken tästä tapauksesta ja Anandkumarin anteeksipyynnöstä. Samaa Tunkki-1970 ja muut olivat turhaan yrittäneet Domingosinkin sivulla.  https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Anima_Anandkumar&type=revision&diff=1003353218&oldid=1003282055  

Cancel-kulttuuri (Wikipedia)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s