Kannabis on vaaratonta

Maailman arvostetuimpiin lääketieteellisiin lehtiin lukeutuva Lancet kirjoittaa: ”Kannabiksen käytön terveyshaitat ovat vähäisiä, ja päätökset kieltää tai laillistaa kannabis täytyy perustella muilla argumenteilla.”

Dangerous Habits

Henkilön, joka haluaa kieltää lailla venäläisen ruletin, on loogista kieltää lailla myös pahimmat kuviteltavissa olevat huumeet. Sen sijaan kannabiksen terveyshaitat ovat vähäisiä toisin kuin tupakan tai alkoholin terveyshaitat – alkoholin sosiaalisista haitoista puhumattakaan. Lisäksi kannabiksen riippuvuutta aiheuttava vaikutus on lievempää kuin alkoholin tai tupakan – fyysistä riippuvuutta se ei aiheuta.

Huumausainepolitiikan tulisi selkeästi erottaa miedot päihteet (kuten kannabis) vahvoista (kuten alkoholi ja heroiini). Huumemafian toiminnan tarpeeton tukeminen potilaiden hoitamatta jättämisellä ja laillisen kaupan (esim. Alko) kieltolailla ei palvele tarkoitustaan.

Päihteet aiheuttavat suunnattomasti inhimillistä kärsimystä. Niiden vähentämiseksi päihdeongelmia on käsiteltävä ennakkoluulottomasti suosimatta tuhoisia aineita (kuten alkoholi) vähemmän haitallisten kustannuksella. Mikä linja valitaankin, sen tulee olla looginen, oli ohjenuorana sitten yksilönvapaus tai hyvinvointi, huolenpito ja kärsimyksen minimointi.

Lue koko juttu: Cannabis: why it is safe

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s