Äärivasemmisto terrorisoi Eurooppaa

Punavihreän, Suomessakin toimivan Reclaim the Streets -verkoston katujuhlat muuttuivat rajuksi mellakaksi Tukholmassa Kungsgatanilla vappupäivänä. Mellakassa tuhottiin omaisuutta arviolta usein satojen tuhansien eurojen arvosta. Mm. Helsingin Sanomien mukaan paikalla tuhottiin satakunta näyteikkunaa ja osansa ilkivallasta sai myös lähellä sijaitseva elokuvateatteri. Sekasortoa jatkui myöhälle yöhön 1500 aktivistin voimin. Poliisi pidätti ainoastaan seitsemän ihmistä, jotka kaikki vapautettiin aamulla.

Äärivasemmisto harjotti terroria myös muualla Euroopassa. Berliinissä vasemmistolaisten globalisaation ja sodan vastaisen räyhäämisen tuloksena poltettiin autoja, roskatynnyreitä ja ryöstettiin Kreyzbergin kaupunginosassa myymälä sen alkoholivarastoineen. Ilkivaltaterrori kohdistui kaikkeen ympärillä olevaan kivittäen, polttaen ja sotkien. Vasemmistoaktivistit pahoinpitelivät myös ulkopuolisia. Vakavimpia vammoja saaneen sivullisen, nuoren naisen, tila oli illalla hyvin kriittinen. 80 poliisin raportoitiin loukkaantuneen.

Berliinissä äärivasemmiston, erityisesti kommunistien, mellakat ovat olleet vuosittainen perinne. Vapunajan vandalismi on saanut lisää yhdistävää kannatusta anarkokommunistien, punavihreiden vasemmistoaktivistien ja kansallissosialistien piiristä. Rasistinen laitavasemmisto ottikin yhteen myös ulkomaalaisten kanssa. Suoranaisena aktivistien härskiyden huipentumana voidaan todeta tämän joukon masinoima kivitys taistelutantereella tahallaan sytytettyä suurpaloa sammuttamassa olleita palo- ja pelastushenkilöitä vastaan.

Berliiniläisestä terroritoiminnasta on otettu mallia myös Hampurissa, jossa raportoidaan olleen levotonta. Hampurissa oli lukuisia yhteenottoja väkivaltaryhmien ja poliisin välillä. Tällä kertaa edes viranomaisten myötämielinen suhtautuminen ei auttanut hillitsemään verenvuodatusta ja silmitöntä ympäristön ja omaisuuden tuhoamista. Alunperin poliisi liikkuikin kaduilla normaalivarusteissa, kaukana mielenosoitusjoukoista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s