Äänestäjien huumesumutus

Vaalikeskustelun pääasiat piilotettiin täysin epäanalyyttisen huumekeskustelun alle, ja media lähti mukaan leikkiin tietäen saavansa myyviä otsikoita.

Näin hallitus ei joutunut tosissaan vastuuseen työllisyyspolitiikkansa surkeasta epäonnistumisesta ja vihreät eivät päässeet puhumaan omista teemoistaan ja menettivät osan ennustetusta vaalivoitostaan.

Ari Lähdemäki, Riku Rantala ja Riku Siivonen kirjoittivat Journalisti-lehdessä asian tiimoilta:

”Kun eräät vihreät poliitikot ehdottivat, että huumeiden käytöstä ei tulisi rangaista, alkoivat kokoomuksen ja Sdp:n kärkipoliitikot syyttää vihreitä ’huumeongelmasta’. Media lähti mukaan keskusteluun, jossa vihreitä moittineilla ei tosiasiassa ollut asiantuntemusta eikä tutkimustietoon perustuvaa tukea syytteilleen.”

”Esimerkiksi Sdp:n puoluesihteeri Eero Heinäluoma väitteli Yokotai-tv-ohjelmassa eurokansanedustaja Heidi Hautalan kanssa pelkästään omiin mielikuviinsa perustuvin argumentein. Tosiasioista hänellä ei ollut tietoakaan.”

”Osmo Soininvaaran ministerikaudella heroiinikuolemien määrä kääntyi dramaattiseen laskuun hänen lisättyään opiaattiriippuvaisten korvaushoitopaikkoja. Helsingin yliopiston päihdelääketieteen professorin Mikko Salaspuron mukaan huumeongelmaisten asema ei ole parantunut koskaan niin merkittävästi kuin Soininvaaran kaudella.”

”Siitä huolimatta Eero Heinäluoman ja kokoomuksen puheenjohtajan Ville Itälän kaltaiset populistit esittävät mediassa heittoja vihreiden huumeongelmasta ilman, että toimittajat niitä kyseenalaistaisivat – analyyttisyys on uutisista kaukana.”

Linkkejä:
Journalisti-lehti: Poliitikkojen sätkynukkena

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s