Venäjä vakoili länttä Irakin hyväksi

The Telegraphin (6.4.) julkistaman tiedon mukaan Bagdadista löytyneet dokumentit todistavat Venäjän ulkomaantiedustelun ja Irakin tiedustelupalvelun läheisestä yhteistyöstä USAn hyökkäyksen edellä.
Venäjän luovuttaman tiedon joukossa oli mm. Blairin ja läntisten johtajien välisten yksityiskeskustelujen sisältöä.

Aiemmin mm. ranskalaiset lähteet ovat sanoneet, että vain USA voisi olla aiemmin havaitun vakoilun takana. Nyt jopa Ranskaa on epäilty salaisten tietojen välittämisestä Irakille. Saddam on viime vuosina myöntänyt rahakkaita öljysopimuksia Ranskalle, Venäjälle ja Kiinalle. Näillä mailla on veto-oikeus YK:n turvallisuusneuvostossa, minkä vuoksi Saddamin diktatuurin kukistamiseen ei ollut mahdollista saada turvallisuusneuvoston lupaa.

”The Moscow Times” (14.4.) kertoo Venäjän antaneen Irakille luettelon salamurhaajista, joita voi käyttää lännessä suoritettaviin iskuihin sekä yksityiskohtia naapurimaiden asekaupoista. San Francisco Chronicle kertoi Moskovan kouluttaneen Irakin tiedustelupalvelua salakuunteluun viimeksi vain puoli vuotta sitten.

Venäjän ulkomaantiedustelu ”kieltäytyi kommentoimasta bulevardilehtien väitteitä”, Interfax kertoo. Maailman tunnetuimpiin sanomalehtiin kuuluva Daily Telegraph on perustettu vuonna 1856.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s