Halosen surkuhupaisa ILO-globalisaatioraportti

Presidentti Tarja Halonen johti ay-korporaatioiden ohjaileman ILO:n globalisaatioraportin valmistelua. Raportti osoittaa ongelmia mutta turvautuu ympäripyöreyksiin, kun pitäisi löytää niihin lääkkeitä. Sen päätelmät ovat tasoa ”koska maailmassa on globalisaatiota ja ongelmia, ongelmat johtuvat globalisaatiosta”.

Kuitenkin jokikinen raportin sosiaalisen kehityksen indikaattoreista – palkat, työpaikkojen luominen, elintaso, ympäristönsuojelu jne. korreloivat positiivisesti talouskasvun, globalisaation ja liberalisoinnin kanssa. Ei ihme, että raportti ei ole kiinnostanut asiantuntijoita.

Aiheesta kirjoittaa aatehistorioitsija, tietokirjailija ja kolumnisti Johan Norberg verkkosivuillaan, joilla hän käsittelee lukuisia muitakin ajankohtaisia asioita.

Esimerkiksi hän kertoo, että ”Robinson”-tosi-TV-ohjelmat (Survivor, Selviytyjät, Suomen Robinson) ovat siksi niin suosittuja, että ne kuvaavat sosialistista moraalia:

”Selviytyjissä ryhmä ihmisiä on pienellä alueella. He eivät luo mitään, sen sijaan he taistelevat rajallisista resursseista, niin että yhden voitto on toisen häviö. Kyse ei ole heidän kyvyistään vaan heidän sosiaalisista suhteistaan. Ja lopussa, kollektiivi päättää, kuka selviytyy ja kuka ei.”

Kapitalismissa toisista voi hyötyä vain hyödyttämällä heitä, sillä keltään ei saa mitään kuin vapaaehtoisesti. Sosialismissa toisilta saa ottaa joukkopäätöksellä väkisinkin, joten siinä ei kannata piitata toisten hyödyttämistä vaan kannattaa keskittyä taistelemaan toisia vastaan rajallisen kakun siivuista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s