Salaliittoteorioiden uusi tuleminen – WTC-iskut, uskomukset ja tosiasiat

Salaliittoteorioiden uusi tuleminen

Kuvittelin jo pahimman saliittobuumin olleen ohi, mutta sitten ilmaantui uusi, laajalle levinnyt ja hyvin suosittu, dokumentti, Loose Change, jossa viralliset selitykset syyskuun 11. päivän tapahtumista saatetaan kyseenalaisiksi.

Salaliittoteorioiden leviäminen on saanut jopa Yhdysvaltain ulkoministeriön aloittamaan kampanjan, jolla pyritään refutoimaan salaliittouskovaisten yleisimpiä väitteitä. Yhdysvalloissa jo kolmasosa väestöstä epäilee virallisia selityksiä, Ranskassa 9/11-salaliittoa käsittelevät kirjat ovat erittäin suosittuja ja islamilaisessa maailmassa salaliiton pääjehuiksi nimetään Yhdysvaltain hallinnossa piilevät ”sionistit”.

Salaliittouskovaisten väitteiden tueksi on hommattu Yhdysvaltain hallintoon epäilevästi suhtautuvia tutkijoita, jotka haastavat yleiset teoriat WTC-tornien alastulosta ja Pentagonin iskujäljistä. Miksi salaliittouskovaiset ovat päättäneet uskoa näitä vähemmistössä olevia mielipiteitä asiaa tutkineiden yleisen mielipiteen sijaan, sitä en tiedä.

Salaliittouskovaisen perussetti

Suositun väitteen mukaan osa väitetyistä kaappareista on myöhemmin löydetty elossa. Saksalainen Spiegel-lehti kuitenkin refutoi tämän väitteen toteamalla, että osa elossa löydetyistä ”kaappareista” olikin todellisten kaappareiden kaimoja. Monet ”zombiterroristeista” raportoineet journalistit eivät kyenneet vahvistamaan lähteidensä uskottavuutta.

Salaliittouskovaiset ovat pitäneet World Trade Centerin kaksoistornien luhistumista räjähteiden aiheuttamana. Tämä tietenkin edellyttäisi, että joku kävi asentamassa valtavan määrän räjähteitä rakennuksiin, joissa työskenteli yötä päivää tuhansia ihmisiä. Räjäytyksistä eivät myöskään löytäneet mitään merkkejä ne useat räjäytyksiin erikoistuneet firmat, joiden herkät seismografit havaitsivat Manhattanin seutua tuona aamuna.

Suosiota on herättänyt myös teoria, jonka mukaan lennot 175 & 11 kauko-ohjattiin WTC-torneihin. Boeingin edustajan mukaan tämä ei ole mahdollista:
”No Boeing commercial jet transport can be controlled from outside the airplane. No Boeing commercial jet transport can be ”commanded” or have its flight controlled other than from within the flight deck by the pilots. Pilots can program the airplane to take off, fly to a destination and land automatically, but Boeing design philosophy keeps pilots in control and in the decision-making loop at all times.”

Juutalaisten osuudesta vakuuttuneet ovat levittäneet internetissä uskomusta, jonka mukaan 4000 WTC-kompleksissa työskennellyttä juutalaista/Israelin kansalaista olisi tarkoituksellisesti jäänyt kotiin tuona aamuna. Kyseinen väite, jonka pisti kiertoon Syyrian hallinnon omistama sanomalehti Al Thawra, on sittemmin osoittautunut pohjattomaksi.

Pentagoniin törmännyttä matkustajakonetta on salaliittouskovaisten piireissä pidetty ohjuksena tai kauko-ohjattuna lentokoneena. Miten siivetön ohjus kykeni kaatamaan useita lyhtypylväitä matkallaan kohti seinää, on jäänyt arvoitukseksi. Pentagonin raunioista löydettiin runsaasti lentokoneen osia sekä lento 77:n matkustajien että miehistön ruumiita. Onko uskottavaa, että sekä ruumit että painavat romut kuljetettiin iskun jälkeen Pentagonin raunioihin tulen ja savun läpi, satojen silminnäkijöiden seuratessa vierestä?
Little Green Footballs -blogi linkittää graafiseen demonstraatioon, jossa näytetään pala palalta, miten lento 77 törmäsi Pentagoniin, mitä se jätti jälkeensä ja miten Pentagonin tarkastuspisteen turvakameravideo sopii kuvaan.

Oleellisia kysymyksiä

Miksei yksikään niistä sadoista, ehkä jopa tuhansista, salaliittoon osallistujista ole joutunut omatuntonsa vaivaamiksi, ja paljastanut osuuttaan? Miksi salaliittoon uskovat luottavat silminnäkijöihin, jotka luulivat nähneensä ohjuksen iskeytyvän Pentagoniin, mutta eivät luota niihin, jotka kertovat selvästi nähneensä lentokoneen? Miksi WTC:n iskua tutkineiden suuri enemmistö pitää matkustajakoneen törmäystä paljon suuremmalla todennäköisyydellä rakennusten luhistumisen aiheuttajana kuin hallittua räjäytystä? Vietiinkö lentokoneiden matkustajat Area 51:lle kaasutettaviksi vai missä he ovat?

Yhdysvaltojen hallinto ansaitsee runsaasti kritiikkiä epäonnistuneesta ”yrityksestä” estää iskut. Tiedustelupalvelujen sisäiset kiistat ja rajoitteet estivät liittovaltion poliisia toimimasta ajoissa. Ilmapuolustuksesta vastuussa oleva NORAD piti syyskuun 11. päivän aamuna harjoituksia, joihin kuului mm. keinotekoisten signaalien syöttäminen hävittäjien tutkiin. Nämä kohtalokkaasti vaikeuttivat Yhdysvaltain ilmavoimien toimintaa tuona aamuna.

Fanaattisimpia salaliittouskovaisia ei todennäköisesti saada milloinkaan käännytetyiksi. 9/11-salaliitto jäänee amerikkalaiseen historiaan, kuten John F. Kennedyn salamurha tai Roswellin ufot huolimatta tulkintoja tukevien todisteiden täydellisestä puutteesta. 9/11-tapahtumat ovat niin selviä, että niitä ei yksinkertaisesti tarvitse selittää millään vaihtoehtoisilla teorioilla.

Linkkejä:
Loose Change -dokumentti
Vastauksia Loose Change -dokumentille
Ulkoministeriön vastauksia
Ulkoministeriön vastauksia
Ulkoministeriön vastauksia
National Institute of Standards and Technology (teknistä analyysiä)
9/11-komission raportti
Huumoria
VS: Professori Hopmannin haastattelu WTC-iskuista
VS: Anno WTC

Yksi kommentti artikkeliin ”Salaliittoteorioiden uusi tuleminen – WTC-iskut, uskomukset ja tosiasiat

  1. On totta, että moni asiantuntija on laskenut, että WTC-tornien romahdus ei ole mahdollista videoiden kuvaamalla tavalla. Toiset asiantuntijat ovat väittäneet laskujen oletuksia virheellisiksi ja selittäneet, mikä niissä on pielessä. Asiaa käsitellään tuollakin ja sen linkeissä. Suomessakin yksi asiantuntijoista kuuluu salaliittoteoreetikkoihin, mutta se on erittäin vähän. Keskustelu aiheesta kannattaa käydä tuon Sandtin kolumnin kommenteissa!

    Tiedustelupalvelut tai niiden yksittäiset tutkijat varmaankin yrittävät ottaa iskuista kaiken mahdollisen irti pelotellakseen hallituksilta itselleen lisärahoitusta aivan kuten kaikenlaiset uhkatutkijat tekevät, oli kyse terveydestä, ympäristöstä, silloista, sosiologiasta, tuloeroista tai rakennuksista. Aika pienetkin salaliitot kuitenkin yleensä paljastuvat, joten monen tiedustelupalvelun laajuinen salaliitto olisi luultavasti paljastunut jo.

    Jos näin laaja salaliitto olisi olemassa, eikö joku Julian Assange, Bradley Manning, Edward Snowden, Wikileaks tai muu taho olisi jo paljastanut sen? Eikö paljon laajempi osa todellisista asiantuntijoista olisi todennut asian? Ovatko kaikki merkittävät tiedotusvälineet mukana salaliitossa – nekin, jotka paljastivat Wikileaks-asiakirjoja?

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s