Akuliina Saarikoski – väkivallan puolesta

Ylen anarkisti Akuliina Saarikosken [Atlas Saarikoski] Pink Black Block otti väkivalloin kyltit pois uskovilta mielenosoittajilta. Tästä ylpeä Akuliina väittää vastustavansa väkivaltaa ja kannattavansa sananvapautta.

Saarikosken mielestä nainen on melkein aina heikommassa asemassa kuin mies, joten heterosuhteet ovat ongelmallisia sopimuksia. Tosin homotkin hän haluaa pois parisuhteista ja muusta heterokulttuuria muistuttavasta (”kuolema heterokulttuurille”) yhdyntöihin ravintoloiden vessoissa, ja melkein kaikki homotkin vastustavat hänen ajatuksiaan.

Akuliina Saarikoski on A-Studion sosialisti-toimittaja Jyrki Saarikosken tytär. A-Studio julkaisi hänen välittämänsä eläinrääkkäysvideot, kun hän oli Oikeutta eläimille -yhdistyksen tiedottaja. Julkaisu paljasti todellisia epäkohtia eläinten kohtelussa Suomessa – yksi kuvatuista tiloista oli maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan tyttären tila.

Akuliina väittää olevansa anarkisti, mutta silti vastustaa alkoholimainonnan laillistamista, kannattaa ”uskonnon aseman antamista skientologialle”, haluaa korottaa alkoholiveroa, vastustaa subjektiivisen päivähoito-oikeuden poistamista ja vaatii ilmaista joukkoliikennettä, Mikko Ellilän fi-lib-blogi tiivistää City-lehden artikkelista.

Väkivaltaa

Homojen ranneliike.net keskustelee 17.10.2008 NYT-liitteen Akuliina-jutusta:

” NYT kertoo, että Saarikoski on mukana lähes kaikissa konflikteissa: Smash Asem, talonvaltauksissa jne. – – tärkein asia Saarikosken porukalle on konflikti tavalla taikka toisella. Homot ovat vain yksi heidän toimintansa välineistä. He siis käyttävät homoja röyhkeästi hyväkseen omien tarkoitusperiensä hyödyntämisessä?”

” Pink Black Block tekee syrjinnästä hyveen ja tässä on ryhmään liittyvä paradoksi. Jos Akuliina olisi oikeasti syrjitty, kuten vaikkapa minä, ei häntä kuuntelisi kukaan.”

Moraalifilosofi Tommi Paalanen (Seksualisti) toteaa blogikommentissa: ”Viharetoriikka ja pöhköt iskulauseet ovat tärvelleet jo aika perusteellisesti feminismin arvostuksen ja tehneet hallaa aatteen järkevälle ja perustellulle edistämiselle. Sama voi tapahtua myös myönteistä huomiota saaneelle pride-liikkeelle, jos tauhkaaminen jatkuu.”

Pride-kulkueiden enemmistön tuomitsema Pink Black Blockin toiminta Pride-kulkueissa on myös antanut kristillisdemokraateille verukkeen tuomita Pride-kulkue ja lietsoa onnistuneesti homovastaisia mielipiteitä.

Laiton väkivalta on hyväksyttävää

”Eli jos on toiminta on moraalisesti perusteltavissa, ei ole väliä, onko se laillista vai laitonta.”

City-lehden toimittaja: ”Tuossa luotetaan aika paljon ihmisten moraaliin ja kykyyn päättää siitä, mikä on oikein. Entä jos uusnatsi päättää seurata omantunnon ääntä?”

Akuliina vastaa: ”Toimia saa ja pitää silloin, kun toiminta on kaikilta kanteilta tarkasteltuna oikein. Eläintensuojelija ja uusnatsi eivät ole vertailukelpoisia.”

Kenen mielestä tarkasteltuna toiminnan tulee olla oikein? Eläintensuojelijan toiminta ei ole konservatiivin, perinteisen sosialistin eikä uusnatsin mielestä oikein. On tilanteita, joissa rikokset ovat hyväksyttäviä, mutta eettinen toimija asettaa kynnyksen korkealle kaikille, koska muuten hän madaltaa uusnatsien, abortinvastustaja-kristittyjen lääkärintappajien, muslimifundamentalistien, väkivallattomien mielipidevaikuttajien murhaajien, sosialistivallankumouksellisten ym. kynnystä tehdä rikoksia – ja niiden, jotka ovat hyvällä asialla mutta käyttävät välttämätöntä suurempaa väkivaltaa sen edistämiseen.

Heteronormatiivisuuden vastustaminen

Saarikoski vastustaa kapitalismia ja assosioi kaiken toimintansa vihan suuntaamiseksi kapitalismia vastaan. Hän vihaa myös sitä, että homojen enemmistö on mukana sekä kapitalistisessa kulttuurissa että heteronormatiivisuudessa, mitkä tietysti ovat aivan eri asioita: heteronormatiivisuutta voi olla sosialismissa ja kapitalismissa ei tarvitse olla heteronormatiivinen. Sosialistit tyypillisesti selittävät kaikkien epäkohtien johtuvan kapitalismista saadakseen kaikki puolelleen, mutta esimerkiksi naisten ja homojen on jo YK:n sukupuolisten hyvinvointi-indeksien mukaan vieläkin paljon parempi olla kapitalistisissa kuin sosialistisissa maissa, ja aiemmin mm. Neuvostoliitossa ja Kuubassa homot suljettiin vankiloihin ja keskitysleireille.

Naisten, miesten, homojen ja heteroiden enemmistöjen sorron vähentäminen ja ylhäältä juridisesti ja sosiaalisesti pakotettujen normien heikentäminen sekä eläinrääkkäyksen vähentäminen ovat hyviä asioita, ei kuitenkaan hinnalla millä hyvänsä, etenkään näiden kaikkien ryhmien tilannetta heikentävillä keinoilla.

”Pink Black Block on leimattu myös pääasiassa nuorten opiskelijoiden liikkeeksi, jotka vielä pohtivat elämänvalintojaan (Vänskä 2007, 21). Näin liike on pyritty ottamaan haltuun heteronormatiivisesta elämänkaari-ajattelusta käsin. Radikaalius kuuluu nuorille, kun iäkkäämpien lesbojen ja homojen on kuulunut jo valita elämäntapansa ja tulee ilmaista näkemyksiään maltillisemmin ja olemassa olevia rakenteita, kuten homojen etujärjestöä, Setaa hyödyntäen. (ks. Vänskä 2007.)” todetaan SQS:n numerossa 1/2007

Anarkismi?

Anarkismi on kaunis, melkein liberaali aate siitä, että jokaisella on oikeus päättää elämästään, että kellään ei ole mitään valtaa toiseen – paitsi toiveet ja tarjoukset, vaihdosta, yhteistyöstä, yhdessäolosta ym.

Anarkismia julistavat kuitenkin yleensä – kuten Saarikoskikin – toimivat toisin kuin opettavat, alentuvat väkivaltaan ja kajoavat toisten kehoon tai esineisiin, vaativat muiden valtaa yksilön yli (”yhdessä päättämistä”) jne.

Lisätietoja:
Akuliina & Pinkki-mustan blokin vihajuliste: ”Vihaamme – – Ryöstämme rahat, asunnot, palvelut ja työpaikat – – ammumme”
Seksuaalianarkistit: Kuolema heterokulttuurille! (Savon Sanomat 27.6.2008; PBB:n tiedottajana Manna Koivulahtii)
Akuliina Saarikosken kolumni Queer Jihad! (Kepa 2.9.2008): ”mustapinkkiläiset näkivät vihan produktiivisena voimana – – vihaan normaaliutta”, ”
Akuliina Saarikoski on seuraava Anne Moilanen (Vihreä lanka 28.5.2009)
Akuliina Saarikoski (Ihmissuhteet (VTM Henry Laasanen) 28.5.2009)
http://liberalismi.net/wiki/Akuliina_Saarikoski (Atlas Saarikoski vuodesta 2011, vaihtoi nimensä)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s