Paavo Arhinmäki haluaa Vasemmistoliitolle nationalismi-sosialismia

Vasemmistoliiton tuore puheenjohtaja Paavo Arhinmäki kaipaa puolueeseen nationalismia houkutellakseen äänestäjiä perussuomalaisilta. Taistolaiset saivat pelinappulansa puheenjohtajaksi yllättävän helposti.

”Leijonakoruasiaa hän kertoo pohtineensa: ’Miksi me ollaan annettu pois isä[n]maallisuus, ylpeys omasta maasta? Siitä on tehty oikeistolaista’”, HeSa 28.6.2009 kertoo. Ei Arhinmäki silti aio korua käyttää, koska hän kosiskelee myös punavihreitä mm. maahanmuuttomyönteisyydellä. Jutussa Arhinmäki haluaa, että ”vasemmistoliitto ajaisi kahdella raiteella”, kosiskelisi sekä duunareita että pätkätyöläisiä.

Perussuomalaisten Sampo Terho haukkuu samassa artikkelissa (HeSa) kokoomusta siitä, että sen ohjelmissa ei ole ”kansallisia arvoja”, ”kotia, uskontoa ja isänmaata”.

Taistolaisten pelinappula

Jaakko Laakson johtama (ex-)taistolaisten ym. prikaati on ensin savustanut Suvi-Anne Siimeksen ja sitten Martti Korhosen puheenjohtajan paikalta ja on nostanut Arhinmäen tilalle, koska tämä on taistolaisten helpommin ohjailtavissa. Korhonenkin sanoi erovaatimusten olleen ”änkyröiden” organisoimia ja moitti erityisesti hänen eroaan vaatineita Esko Seppästä ja Markus Mustajärveä.

Niin Arhinmäki kuin moni muukin Laakson manipuloima vasemmistoliittolainen toimii periaatteessa itsenäisesti, ja Laakson ohjailu tapahtuu osin keskusteluin ja lobbauksin, osin hienovaraisin johdatteluin, osin välikäsien kautta. Lisäksi verkostossa harva on pelkästään Laakson ja kumppanien pelinappula, useimmilla on myös osin ja kokonaan oma-aloitteista toimintaa. Esimerkiksi Esko Seppänen ei ole taistolainen vaikka onkin taistolaisten verkostoissa ja esitti, että Arhinmäestä tehtäisiin puheenjohtaja ja ”messias”.

Arhinmäki oli vuoden 2007 eduskuntavaaleihin asti taistolaisen Esko-Juhani Tennilän eduskunta-avustaja. HS 30.6.09 kirjoitti: ”Esko Seppänen toivoi Arhinmäestä puolueelle uutta messiasta heti tappiollisten europarlamenttivaalien jälkeen. Arhinmäki on myös Esko-Juhani Tennilän oppipoika.”

Arhinmäki salasi vaalirahoitustaan

Paavo Arhinmäki salasi rakennusliitolta saamansa 7000 euron vaalirahoituksen, vaikka kaikki yli 1700 euron tuet tulisi julkistaa. Vasta vaalirahoituskohun noustua Arhinmäki myönsi tuen. Arhinmäki on myös vaatinut lisää rahaa maataloustukiin. (lähdeluettelo)

Verkkouutiset 29.6. totesi: ”vasemmistoliitto ei synny ilman isänmurhaa – Arhinmäen selkeää pesäeroa vanhoista taistolaisista, omista tukijoistaan.”

Paavo Arhinmäki (Liberalismi.net)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s