Ammattiliitot ovat pahimpia työnantajia

Vuonna 1998 Tehyn 80 työntekijää marssi ulos, kun Tehy ei suostunut maksamaan Tupon mukaisia palkankorotuksia. 2003 SAK:n opiston työntekijät menivät japanilaiseen lakkoon, kun opiston YT-neuvottelut olivat pelkkä muodollisuus ja työntekijöitä irtisanottiin SAK:n vastustamalla tavalla. SAK:n opisto työpaikkakiusasi työntekijöitään työkyvyttömyyteen asti ja irtisanoi heitä sumeilematta, työntekijöiden mukaan laittomasti, Yle raportoi.

Marraskuussa 2003 työnantaja, SAK:n koulutussäätiö, allekirjoitutti työntekijöillä sopimuksen, jolla työntekijät luopuivat lomarahoistaan ja jonka mukaan he eivät saa antaa lausuntoja eikä kirjoituksia julkisuuteen opiston asioista.

Ammattiliittojen omia työntekijöitä puolustavaan järjestöön tulee yhteydenottoja viikoittain, mm. riitoja työehtosopimuksesta sekä työpaikkakiusaamista.

AKT

Nyt julkisuudessa on tapaus, jossa poliisi tutkii AKT:tä Hilkka Ahteen (sd) ja toisen työntekijän työpaikkakiusaamisesta ja henkisestä pahoinpitelystä. ”AKT:n hallituksen varapuheenjohtaja Veijo Ruonala tönäisi tuntemansa naispuolisen aktiivin maahan sen vuoksi, että nainen oli tykännyt Hilkka Ahteen Facebook-päivityksistä. – – Naiselle tuli valtava kuhmu takaraivoon ja hänen oikea kämmen aukesi. Hän arvelee myös menettäneensä tajuntansa.” [AKT]

SAK:n opiston miljoonapetokset

SAK:n Kiljavan opistoa epäillään törkeistä petoksista pitkälle 2000-luvulle, mm. valtionosuuksien haalimisesta väärin perustein. Maksimirangaistus on neljä vuotta vankeutta. ”Hämäryyksiä liittyy tiettävästi noin miljoonan euron tukiin – – etenee – – varmasti syyttäjälle”.
HS 14.12.07: Poliisi epäilee Kiljavan opistoa miljoonapetoksista
HS 23.7.08: SAK:n Kiljavan opiston petosepäilyt syyttäjälle kesän jälkeen

(Nämä petossyytteet kaatuivat. Sen sijaan SAK:n työnantajarötöksiä Kiljavalla ja muualla on muissa linkeissä ja täällä.)

Lisätietoja
Ammattiliitot (Liberalismi.net)
A-piste: Kiljavan herrasväki – onko SAK paljastumassa tylyksi työnantajaksi? (Yle 18.2.05)
VS: SAK noudattaa vastustamaansa työnantajapolitiikkaa (12.9.03)
VS: Ay-liike nojaa työpaikkakiusaamiseen
VS: SAK toimii itse työnantajana viidakon lakien mukaan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s