Urpilainen: työttömät töihin rakenneuudistuksin ja kauas

Jutta Urpilainen kirjoitti, että hyvinvointivaltion pelastamiseksi tarvitaan etenkin parempaa työllisyyttä. Siksi työvoiman alueellista ja ammatillista liikkuvuutta pitää tukea ja rakenteita pitää uudistaa, esimerkiksi eläkeuudistus voimaan 2017 alusta. Palkkoja ei saa paljon korottaa.

Jutta Urpilainen kirjoitti Helsingin Sanomissa 15.8.2013 myös, että kestävyysvaje on VM:n mukaan 4,2 % bkt:sta, joten tarvitaan 9 miljardin tasapainotus, ”ettei velkaantuminen karkaa kestämättömälle uralle”. Hän myös haluaa pitkäaikaisen maltillisen palkkaratkaisun, hintakilpailukyvyn parantamista ja lisää yritystoiminnan riskinottohalua.

Ilmeisesti Urpilainenkin on tajunnut, että kipeät rakenneuudistuksetkin – tai ainakin lievät – ovat kannattajien helpommin hyväksyttävissä kuin menoleikkausten ja veronkorotusten käyttäminen ensisijaisena tasapainotuskeinona.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s