Sanna Marin: maastamuuttokielto kansalaisuuden riistämisen uhalla?

Sdp pyrkii kaikin keinoin tuomaan julkisuuteen varapuheenjohtaja Sanna Marinia. Marinin tulkitaan esittäneen maastamuuton kieltoa kansalaisuuden riistämisen uhalla, ja Marinin mielestä Eija-Riitta Korholalla on ”todellisuudentaju hukassa”. Kimmo Sasi kuvasi Marinia Sdp:n ”likaisten temppujen osaston tykiksi”. Marinista Vasemmistoliitolla on hyvät arvot ja Sdp on liian oikeistolainen.

23.12.2014 Marin tviittasi: ”Mitä jos veropakolaisuudesta/veronkierrosta seuraisi kansalaisuuden menetys tai muu vastaava rangaistus.” Hän poisti tviittinsä, kun hänen oli kummasteltu ehdottavan ulkomaille muuttamisen estämistä kansalaisuuden menetyksen uhalla.

Kun Eija-Riitta Korhola ilmoitti eurovaalitappionsa tulleen niin kalliiksi, että hänellä ei ole varaa eduskuntavaaliehdokkuuteen toisin kuin rikkailla ja ay-rahaa saavilla, Marin kirjoitti suuttuneensa Korholan ”tekeytymisestä vähävaraiseksi” ja lisäsi myöhemmin, että tältä oli ”todellisuudentaju hukassa”. Kimmo Sasi kuvasi Marinia Sdp:n ”likaisten temppujen osaston tykiksi”.

Molemmista tapauksista syntyi kohu ja Facebook-meemejä.

Marinin kerrotaan olevan Sdp:n tehokasvattama broileri, jonka työura on lähinnä opiskelijan sivutöitä Sdp:n jäsenkirjalla saaduissa työpaikoissa.

Sdp on liian oikeistolainen ja vasemmistoliitolla on hyvät arvot

Marinin mielestä Sdp on liian oikeistolainen ja vasemmistoliitolla on hyvät arvot. Hän kuitenkin valitsi Sdp:n sen tekojen historian vuoksi. Vihreiden talous- ja sosiaalipoliittinen linja ei ollut Marinista tarpeeksi selkeä. Marin haluaisi aktiivisempaa puuttumista tuloeroihin.

Vaalikoneessa 2011 Marin vaati tuloerojen huomattavaa kaventamista ja pääomatuloveron korottamista. Hän vastusti lisäydinvoimaa, Natoa sekä eläkeiän nostamista ja muita esitettyjä työurien pidennyskeinoja, halusi eläkkeiden ”taitetun indeksin” vähemmän taitetuksi, leikkaisi puolustusmäärärahoja, päästäisi Kreikan velkasaneeraukseen, halusi pankkiveron ja globaalin rahoitusmarkkinaveron. Käsiaseet pitäisi hänestä kieltää kokonaan, palveluita ei saisi ulkoistaa enempää.

Forssan ohjelmasta 1903 toteuttamatta jääneestä kirkon erottamisesta valtiosta hänellä ”ei ole suurta näkemystä” ja kieltolakia hän ei kannata.

Lähdeviitteet ja lisätietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s