Toinen ääripää: Vasemmisto teki salaliiton sananvapautta vastaan ja syytti persuja salaliittoteoriasta

HS: Aleksi Pahkala kirjoitti salaa järjestävänsä alpakkatapahtuman keinona estää 612-mielenosoituksen suunniteltu reitti. HE: Kansallismieliset syyttivät temppua salaliitoksi. Facebook täyttyi vasemmiston naurusta persujen ”salaliittoteorioille”. Vasemmistolainen Heikki Eskola koki vasemmiston ”loanneen vasemmistoaatteen” ”valheilla, tietämättömyydellä, opportunismilla ja puhtaalla typeryydellä” ja paljasti Pahkalan kirjoituksen. Eskola; ”valheiden levittäminen oman aseman parantamiseksi ja vastustajan lyömiseksi otetaan käyttöön.” ”En ole koskaan odottanut pääkaupunkiseudun vasemmistolta mitään erityistä, vain että se noudattaisi jonkinlaisia inhimillisiä perusperiaatteita ja jonkinlaista moraalia. Olen siis odottanut samaa mitä odotan ylipäätään ihmisiltä.

Nationalisteistakin löytyy samaa tekeviä ja sitten moraalisempia. Hyvä, että vasemmistostakin löytyy Heikki Eskolan kaltaisia. Juuri tällainen toiminta on saanut niin monet nationalistien kelkkaan. Nationalistien vastaava toiminta on saanut monet vasemmiston kelkkaan. Natsivastaisen ryhmän Eskola pelkää saavansa kaveriensa vihat niskoilleen, mutta hän ei voinut enää salata totuutta.

HS: ”Aiemmin Pahkala on muun muassa Ylen haastattelussa kiistänyt, että alpakkatapahtumaa olisi suunniteltu vuosittaisen 612-kulkueen vastamielenosoitukseksi.

Toinen ääripää: marxilaisen vasemmiston fasistit

Vasemmisto kysyy: ”Mikä on se toinen ääripää?” Noita valheita levittäneet ihmiset. Ihmiset, jotka haluavat riistää toisilta sananvapauden ja oikeuden osoittaa mieltään väärienkin asioiden puolesta. Liberaalit sallivat mielenosoitukset jopa nationalismin ja sosialismin puolesta, niiden yhdistelmänkin.

Tuon toisen ääripään ääripää ovat fasistit eli ne, jotka vastustavat erimielisten sananvapautta. Fasistien ääripää ovat ne, jotka käyttävät väkivaltaa sananvapautta vastaan: mielenosoittajien hakkaajat, kivenheittäjät, munanheittäjät, ikkunanrikkojat, hevosenpahoinpitelijät ja poliisinpahoinpitelijät. Näitä fasisteja näyttää löytyvän enemmän vasemmistolaisesta kuin nationalistisesta ääripäästä, mutta molemmista löytyy äärimmäisen pahoja.

Suomessa Pohjoismainen vastarintaliike (PVL) on kielletty ja Yhdysvalloissa Antifa on julistettu terroristijärjestöksi. PVL on avoimen sosialistinen ja vasemmistolainen, kuten alkuperäinenkin kansallissosialismi. Antifa kannattaa väkivaltaa mielenosoittajia vastaan.

Marxilainen ja nationalistinen sosialismi ovatkin sisaraatteita, jotka toiminnallaan vahvistavat toisiaan ja toistensa radikalisoitumista. Suuri enemmistö suomalaisista tuomitsee molemmat.

Ainakin äärinationalisteilla on paljon hassujakin salaliittoteorioita kuten vasemmistollakin – on kyllä muillakin ääriryhmillä.

612-marssilla oli Uuden Suomen mukaan 2 800 osanottajaa ja perussuomalaiset kehuivat sitä. Marssi ilmoittaa, ettei edes ole nationalistinen, vain isänmaallinen. Mukana oli silti muutama natsikin ja varmasti monia nationalisteja. Kieltämällä natseilta osallistumisen järjestäjät saisivat marssilleen sitäkin enemmän tavallisia ihmisiä. Vasemmistonkin kannattaisi kieltää omat fasistinsa marsseiltaan.

Linkkejä

2 kommenttia artikkeliin ”Toinen ääripää: Vasemmisto teki salaliiton sananvapautta vastaan ja syytti persuja salaliittoteoriasta

  1. Hesarin toimittaja Minna Nalbantoglu kirjoittaa, miten lapsia ei enää uskalla viedä lastentapahtumaan, koska heitä saatetaan käyttää poliittisesti hyväksi. Hän olisi mielellään vastustanut natseja, jos se olisi tehty avoimesti. Hänen toisessa kotimaassaan ”Turkissa kukaan ei luota mihinkään: ei toisiin ihmisiin, ei valtion instituutioihin, ei mediaan.” Suomen ”korkea luottamus on maailmassa harvinaista. Siksi sitä pitää vaalia.” ”Alpakkatapahtuman järjestäjien pieni vale oli iso isku luottamukselle” https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005484859.html

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s