Veganismi vähentäisi kasvihuonepäästöjä 2,6 %

Jos kaikki yhdysvaltalaiset luopuisivat eläinruoasta, ilmastopäästöt vähenisivät 2,6 % eli 28 % ruoantuotannon osalta, mutta ihmiset kärsisivät tärkeiden ravinteiden vajeista ja saisivat liikaa energiaa, PNAS-lehdessä julkaistu mallinnus osoittaa. Vaikka eläinpäästöt ovat 49 % maatalouspäästöistä, vähennys olisi vain 28 %, koska pitäisi tuottaa enemmän keinolannoitetta lannan loppuessa ja kasvinviljelyn sivutuotteena syntyvää ihmiselle kelvotonta rehua ei voisi enää hyödyntää eläintuotannossa. Mallissa maatalouseläimistä luovuttaisiin täysin.

Täyden veganismin hyöty olisi siis luultua pienempi. (Tiede-lehti)

Suhteessa suurin hyöty saataisiin, kun etenkin eläinten suurkuluttajat vähentäisivät eläinravinnon osuutta ruokavaliossaan ja kasvienkin tehottomasta luomutuotannosta luovuttaisiin. Sivutuoterehulle löytyisi tarpeeksi käyttöä, lantaa olisi ja ravinteitakin saataisiin paremmin.

Tieteen ja teknologian parempi hyödyntäminen maataloudessa olisi kuitenkin pitkällä aikavälillä tärkeintä ympäristölle ja ihmiskunnalle.

Lisätietoja: VeganismiYmpäristönsuojelu (L.net).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s