Sdp kännissä ja läpällä: 1,5 miljardia lisää eläkemaksuja, tai 120 miljoonaa tai jotain

Sdp:n Antti Rinne lupasi vappuna eläkeläisille lisää 100 €/kk, 700 me/v. Harakka: se olikin vain 30 €/kk ja 120 m€/v. Eläketurvakeskus: 1,5 miljardia/v. Tviittaaja: ”Voitaisiinko myös AY-liikkeen verovapaat tulot ja osingot laittaa verolle”. Yksikään demari ei uskaltanut enää osallistua vappupuheiden heilumisella ilakoivaan ketjuun. Rinne on koko ajan lahjonut äänestäjiä sinun miljardeillasi, mutta tänäänkin Kokoomus silti johti Ylen kyselyssä.

Lepytelläkseen kohua Rinteen uusimmasta antikeynesiläisestä miljardilupauksesta Timo Harakka tviittasi: ”… lisää 30 e/kk brutto, 120 meur/v. Siitä ”usean vuoden aikana” kohti satasta jos talous sallii. Hajaantukaa, ei mitään nähtävää.

Suomen Kuvalehden politiikan toimittaja Heikki Vento kummasteli: ”Hei Uudenmaan demarit Harakka ja @AnttiRinnepj . Päättäkää, onko se 100 euroa netto vai 30 euroa brutto?

Timo Harakka: ”usean vuoden kuluessa lisää 100 eur netto. Ensi askel on esitelty: 30 eur netto.”

KS: ”Vaihtui se 30 e brutto jo netoksi tviittien välissä. Kumpi se on? Tai ei se niin tarkkaa varmaan ole. Muiden rahoja kuitenkin.

PE: ”Vappupuheen satanen muuttuu kolmeksikympiksi? Onko tästä tällä tahdilla vaalien jälkeen mitään jäljellä?

RT: ”No jos tässä ei ole mitään nähtävää miksi ihmeessä demarit huutelevat tällaista höpöhöpöä turuilla ja toreilla?

Melkein 10 miljardia luvattu, vaikka elämme velaksi jo nyt, huippusuhdanteessakin

Opposition Asmo Maanselkä (kd) laski Rinteen luvanneen jo lähes 10 miljardia euroa. Pelkästään keskenään ristiriidassa olevien perusturvan noston ja työnteon kannattavuuden parantamisen yhdistäminen maksaisi 5-7 miljardia. Arvio on karkea, mutta parempaakaan ei ole.

Bensaa liekkeihin noususuhdanteessa puolueelta, joka esiintyy keynesiläisenä aina taantumissa?

Eläketurvakeskuksen mukaan Rinteen lupaus nostaisi eläkkeitä 1,5 miljardilla eurolla vuodessa, ellei Rinne halua, että eläkemaksuja 1401-1499 euron eläkkeen edestä palkoistaan maksaneet saisivat vähemmän eläkettä kuin vähän vähemmän ansainneet, ja tällöinkin Rinteen luku olisi pahasti ali. Rinne puhui 700 miljoonan nettokustannuksesta vuodessa (oik. 900) ja Harakka 120 miljoonan.

Harakka on kuin tervatulla katolla: sanoi niin tai näin, aina ristiin sekä itsensä ja Rinteen että totuuden kanssa.

Vuosina 1960-1980 eläkemaksu oli vain 5-10 %, vuonna 2015 jo 24 % palkasta. Siksi 1940-lukulaiset saavat eläkemaksunsa takaisin viisinkertaisina, 70-lukulaiset ja nuoremmat vain kaksinkertaisina eli surkealla korolla. Sdp haluaa tämän vielä 1,5 miljardia pahemmaksi.

Sdp:n lupauksen lopussa oleva ”pitkällä aikavälillä” tarkoittaa ”ei oikeasti”. Jos vähennettäisiin sääntelyä ja verotusta, talous ja palkat kasvaisivat nopeasti ja pitkällä aikavälillä kaikki olisivat superrikkaita.

Vaalilahjontaa sinun rahoillasi

AK: (Rikoslain 14. luku) ”2 § (21.4.1995/578) Vaalilahjonta. Joka lupaa, tarjoaa tai antaa toiselle palkkion tai muun edun taivuttaakseen toisen äänestämään yleisissä vaaleissa tai yleisessä äänestyksessä tietyllä tavalla …

Onko se vähemmän väärin, kun Rinne lahjoo sinun rahoillasi eikä omillaan?

2 kommenttia artikkeliin ”Sdp kännissä ja läpällä: 1,5 miljardia lisää eläkemaksuja, tai 120 miljoonaa tai jotain

 1. Sdp:n perääntyminen jatkui: Hesarin artikkelissa 4.5. Rinne väitti, että eläkekorotus maksaisikin vain 540 miljoonaa eikä enää 700, vaikka Eläketurvakeskus laski sille hintaa 900 miljoonaa. Rinne ja yleisturvan Sdp-version kehittänyt Matias Mäkynen sanoivat, että laskelmia ei ole paitsi että alkuvaiheessa menot lisääntyisivät 200 miljoonalla vuodessa. Joko laskelma on täysin vääristelty tai se vastaa puoltakaan Sdp:n mallista antamaa kuvaa.

  Puoluehallituksen mukaan perusturvan vähimmäistaso kattaisi ainakin ”kohtuullisen vähimäiskulutuksen”, mutta nyt Mäkynen sanoo, että perusturvaa ei nostettaisi kattamaan Kuluttajatutkimuskeskuksen laskemaa ”kohtuullista vähimmäiskulutusta”.

  HS näyttää tyytyneen paljolti Sdp:n omiin kustannusarvioihin ja arvioihin sen veronkorotusten tuotosta mutta silti toteaa näiden erotuksen heikentävän sadoilla miljoonilla euroilla kestävyysvajetta, joka on ennestäänkin tolkuttoman suuri ja pitäisi poistaa. https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005666531.html

  Vasemmisto mielellään maalaa kuvaa runsaudensarvesta, ellei sitä tosissaan pistetä vastuuseen oikeista numeroista.

  Tykkää

 2. HS-pääkirjoitustoimittaja: Demarien keski-ikä on 62 vuotta, kaksi kolmesta ei enää ole työelämässä, ja alle 25 vuotiaista nuorista alle kolmasosa äänestää, joten Sdp ei piittaa nuorista. ”ääniä kalastellaan siellä, missä runsain saalis on: iäkkäiden joukossa. Sdp aloitti jo kovalla nokituksella: tarjoamalla sadan euron nettokorotuksen alle 1 400 euroa kuukaudessa ansaitseville eläkeläisille”
  https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005672129.html

  Nuoret tulevat toimeen muutamalla satasella kuussa, mutta Sdp antaa heidänkin rahojaan lähes 1 400 euroa saaville eläkeläisille ja kutsuu sitä köyhyyden vähentämiseksi. Jos Sdp tavoittelisi rahan antamista köyhimmille, se tekisi tasan päinvastoin. Samalla Sdp torpedoi sitä, että yrittäjät uskaltaisivat työllistää kuukausia työttömänä olleita nuoria tai ihmisiä ylipäänsä.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s