SAK vihaa nuoria #2: nuoria ei saa auttaa työllistymään, heille pitää antaa potkut ensin ja heidän eläkkeitään pitää leikata suurille ikäluokille. Nuorista 7 % äänestää Sdp:tä, harvempi vasemmistoliittoa

Irtisanomissuoja pahentaa kiistatta nuoriso- ja pitkäaikaistyöttömyyttä, monen tutkimuksen mukaan työttömyyttä ylipäänsä. Hallitus sallisi nuoren palkkaamisen määräaikaiseen työsuhteeseen vapaammin, jolloin useampi saisi töitä. SAK haluaa estää monien nuorten työllistämisen kieltämällä tämän, koska SAK:n tavoite on monopolisoida työpaikat vanhemmille ikäluokille. Jo pitkään se on vaatinut lakia, että aina kun yritys vähentää väkeä, potkut annetaan nuorille, viimeksi tulleille. SAK myös on estänyt perusturvan korotukset, jotta ihmisten kannattaisi maksaa työttömyyskassoille, ja mieluummin nostanut nuorten eläkemaksuja kuin SAK:ssa valtaa pitäneiden suurten ikäluokkien eläkeikää, vaikka maksutkin ovat työllistämisen este. SAK vihaa nuoria.

Työväestöstä vasemmistopuolueita kannattaakin enää kolmannes tai ei sitäkään, nuorista Sdp:tä 7 % ja vasemmistoliittoa 6,6 %. Nuoret eivät ole tyhmiä. Useimmat nuoret äänestävät vihreitä tai kokoomusta.

SAK:n kiero järjestelmä pitää silti järjestön vallan vanhoilla vasemmistolaisilla, jotka ajavat toveriensa etuja häikäilemättömästi. Vasemmistoliiton kannattajien keski-ikä on lähes 60 vuotta, Sdp:n vieläkin korkeampi.

Silti SAK väitti vappupuheissaan olevansa nuorten asialla. Vappukin oli germaanien, porvarien ja ylioppilaiden juhla, jonka vasta 1880-luvulla anarkososialistit keksivät yrittää kaapata sen muistoksi, että 4.5.1886 he räjäyttivät poliisin pahoinpideltyään ensin työläisiä. Silloinkin vasemmisto halusi estää työnteon väkivalloin, kuten nyky-Suomessakin.

Kuva: Neuvostoammattiliittojen kongressi (1968, RIA Novosti).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s