IL: SAK runttasi Rinteen puheenjohtajaksi ja maksoi vaalivoiton, hallitsee Sdp:tä ja vasemmistoliittoa

13/16 Vasemmistoliiton ja 31/40 Sdp:n kansanedustajaa sitoutui on SAK:n vaalikampanjaan, jossa 1,4 miljoonalla eurolla ostettiin pääministeripaikka demareille 7666 äänen marginaalilla. JHL:n Vesa Mauriala ja Teollisuusliiton Aslak Haarahiltunen masinoivat Rinteen puheenjohtajaksi samanlaisella operaatiolla, jota Halla-aho käytti. Nyt Haarahiltunen veti tuon kampanjan, joka oli yli kolme kertaa suurempi kuin kohuttu ”Kehittyvien maakuntien Suomi” (KMS). ”Nyt pelissä on enemmän euroja ja peli vähintään yhtä rumaa kuin 2007”, kun KMS käytti vaaleihin 400 000 euroa, Iltalehden Mika Koskinen toteaa. Vastalahjaksi SAK saa säilyttää lähes täyden verovapauden ja sen Vesa Mauriala, Saana Siekkinen, Teija Asara-Laaksonen, Anu- Tuija Lehto ja kumppanit kirjoittavat hallitusohjelmaa ”Sdp:n ja vasemmistoliiton edustajina”. Myös 2011-2015 Sdp:n ministerien erityisavustajiksi ja valtiosihteereiksi otettiin lähinnä SAK:laisia. Miksei tätä kerrottu ennen vaaleja?

Koskisen mukaan hokema, että Sdp on ay-liikkeen poliittinen siipi, on täyttä totta. Vasemmistoliiton kansanedustajista mukana oli 81 %. Heitä äänestäneistä useimmat eivät tienneet tätä. Alman gallupissa Sdp:n kannatus oli jo romahtanut 16,4 prosenttiin. Perussuomalaisilla 19,2 % ja kokoomuksella 17,9 %. Samalla ay-liittojen veronvälttelykone Kojamo (VVO) teki 277 miljoonan euron tuloksen.

Ks. myös Antti Rinteen hallitusSdpSAK sekä SAK Vapaasana.netissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s