Enemmistö toimittajista on punavihreitä, taistolaisprofessorit kouluttivat heitä

86 % Tampereen journalistiopiskelijoista kannatti punavihreitä, samoin 56 % suurten medioiden toimittajista, vaikka  Yle ja HS kieltäytyivät kyselystä. Perussuomalaiset saivat 2 %. Ruotsissa ja Yhdysvalloissa toimittajakunta on vieläkin vääristyneempi vasemmalle. Ennen kaikki journalismin yliopisto-opetus tapahtui taistolaisprofessorien johdolla, ja vieläkin mm. taistolainen Heikki Hellman jatkaa työtä Tampereen yliopistossa. Hän on entinen HS-kulttuuritoimituksen esimies (1989-2005). KGB ohjasi toimittajien vasemmistolaistamista.

Ei-punavihreät toimittajat ovat kai usein töissä mainostelevisiossa, vähemmän poliittisissa tehtävissä. Arvostetun Mediaviikko-lehden kyselyn mukaan toimittajien poliittinen kanta vaikuttaa uutisointiin ja vasemmisto on yliedustettu. Eduskuntavaaleissa 2011 punavihreät puolueet olivat 16-kertaisesti yliedustettuina ei-ruotsinkielisten toimittajaehdokkaiden joukossa. Ruotsinkielisissäkin taistolaiset olivat moninkertaisesti yliedustettuina, ex-taistolainen Nils Torvalds myöntää.

Taistolaisprofessori Kaarle Nordenstreng ”oli Kansainvälisen tiedotustyöntekijäin liiton (KTL) (International organisation of journalists, IOJ) presidentti” 1976-1991. KTL oli KGB:n ohjaama Kremlin peitejärjestö, minkä jopa Hellman myöntää. Toimittajaliitto oli taistolaiskommunistien vallassa 1970-luvulta asti.

Professori Timo Vihavainen kirjoitti 21.12.2011: Kysyin tutulta toimittajalta (ei HS), miksi esim. Halla-Ahon sanomisia vääristellään aivan härskisti ja läpinäkyvästi. Hän katsoi kuin vähämielistä ja sanoi: ”Se haluaa valtaa. Minä haluan ettei se sitä saa!” Taitaa olla niin, että toimittajiksi valikoituu porukkaa, joiden kunnianhimolle totuudenmukainen tiedottaminen on aivan liian vähäpätöinen tehtävä. Missiona on maailman muuttaminen. 1970-luku tulee kyllä mieleen.

Uutisointi vääristyy, kun arviolta 2/3 toimittajista tuputtaa punavihreää näkökulmaa, vaikka sen kannatus on vain reilu kolmannes. Vääristymä ei ole niin pahaa, kuin moni perussuomalainen luulee, eikä niin lievää, kuin moni toimittaja tahtoo ajatella.

Ks. myös: Neuvostorahoilla tuotettiin vasemmistolainen toimittajakunta Suomeenkin

Lisätietoja (artikkelin faktat lähdeviitteineen ja paljon muuta)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s