Jussi Tammisola – kasvitieteen uupumaton puolustaja

Uupumaton ritari, dosentti Jussi Tammisola puolustaa kasvitiedettä hörhöluddiiteilta: ”Humpuukia, harmittelivat tutkijat omien tutkimustulostensa väärentämistä lyömäaseeksi tieteen vastustajien poliittisiin offensiiveihin – – johon miltei jokainen biologian tutkimusryhmä joutuu törmäämään omakohtaisesti”.

Edes Kuuban auringossa luomu ei toimi

Entinen stalinisti ja punavihreä, vuodesta 1971 kasvinjalostusta Helsingin yliopistossa opettanut dosentti Jussi Tammisola myöntää nykyään olleensa aiemmin täysin väärässä. Sosialismi ja hörhöily eivät toimi. Esimerkiksi Kuubankin kehuttu luomumaatalous on niin onnetonta, että kuubalaiset itsekin haluavat eroon siitä. Presidentti Raul Castro äsken tunnusti, että 80 % maan ruoasta joudutaan tuomaan ulkomailta, Tammisola kirjoittaa.

Vaikka luomu sinänsä on irrationaalisen epätieteellistä, luomueläintenpidon kriteerien joukossa on järkeviäkin eläinten hyvän kohtelun kriteerejä, joita harva muu sertifikaatti takaa.

Geenien vastustajat levittävät väärennöksiä

’Geenivastustajat ovat tuttuun tapaan taas väärentäneet biologien tutkimustuloksia. Tämä paljastui, kun tutkijoilta itseltään tiedusteltiin, hyväksyvätkö he väitteet, joita heidän tutkimustensa nimissä levitetään ”GMO-vapaan Suomi”-kampanjassa.’

’Humpuukia, harmittelivat tutkijat omien tutkimustulostensa väärentämistä lyömäaseeksi tieteen vastustajien poliittisiin offensiiveihin. ”Viihteen aikakaudella” siitä on kuitenkin jo tullut laaja, median tukema rappioilmiö, johon miltei jokainen biologian tutkimusryhmä joutuu törmäämään omakohtaisesti’, Tammisalo kertoo artikkelilinkein.

Kasvitieteessä maallikot oikovat professoreita

Perinteisessä jalostuksessa kasvien geeniainesta muokattu satunnaisesti, kemikaalein ja säteilytyksellä. Vuodesta 1973 jatkuneessa geenimuuntelussa muokkaus on tehty täsmällisemmin ja turvallisemmin: on ensi kertaa maailmanhistoriassa jollain tarkkuudella tiedetty, mitkä geenit ja ominaisuudet kasveissa on muutettu ja miten. Siksi mm. Tiedetoimittajain liiton varapuheenjohtaja ihmettelee Helsingin Sanomissa, miksi geeniteknologiassa ”maallikot oikovat asiantuntijoita”.

Tammisolan Yliopiston-kotisivuille www.geenit.fi eli ”Kasvit, jalostus ja geenitekniikka” on kerätty hänen ja muiden professorien artikkeleita aiheesta. Kohokohtiin kuuluu myös hörhökommentaari ”Tieteestä vapaa maailma”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s