Vallankumousvero – valtion veron ja mafian suojelurahan välimuoto

Terroristijärjestöt ja muut valtioiden esiasteet – ETA, IRA, FARC, bolshevikkihallitus, … – kutsuvat kiristämäänsä ”suojelurahaa” nimellä ”vallankumousvero”. Ainoa ero veroihin on se, että niiden hallitusta ei ole (vielä?) tunnustettu. Mafian suojelurahaan ei ole mitään eroa, tutkijat sanovat.

Vallankumousveroa kiristetään tyypillisesti yrityksiltä, joissain tapauksessa myös yksittäisiltä ihmisiltä, ja veroa käytetään myös kohdeväestön pelotteluun. Tarvittaessa uhkaillaan rangaistuksilla – kuten tavallistenkin verojen kohdalla. Äärirangaistus ei kuitenkaan ole vankeus vaan murha.

On veteen piirretty viiva, mikä on vallankumousveroa (eli mafian suojelurahaa), mikä tavallista veroa – usein rajan katsotaan ylittyvän, kun riittävän moni ulkomaa on tunnustanut terroristijärjestön lailliseksi hallitukseksi alueellaan.

Harva kieltääkään, että verotus on varkautta. Useimmat ei-anarkistit silti katsovat verotuksen olevan välttämätön paha valtion toimintojen rahoittamiseksi. Se, miten laajoja toimintoja on hyväksyttävää rahoittaa varkaudella, onkin jo kiistellympää.

 


.
Esimerkkejä

Irlannin vasemmistolainen IRA ja Korsikan FLNC ovat perineet vallankumousveroja[2][3] kuten myös seuraavat organisaatiot:

Espanja
Espanjassa baskien kommunistinen ETA on riippuvainen perimästään vallankumousverosta[4][5][3]. Kiristyksen kohteena ovat lähinnä pienet ja keskisuuret yritykset, 35 000 – 400 000 euroa kultakin, ja tämä muodostaa suurimman osan ETA:n budjetista, joka on 10 miljoonaa euroa (noin 2001).[6].

Filippiinit
Filippiineillä useimmat kotimaiset ja ulkomaiset yritykset maksavat vallankumousveroa maolaiselle New People’s Army -kapinajärjestölle (Filippiinien kommunistipuolueen aseellinen siipi). Filippiinien armeijan edustajan mukaan vero on vakava este maan kehitykselle[7][8]

Kolumbia
Kolumbian vasemmistolaisten sissiliikkeiden piirissä vallankumousverot ovat yleistyneet 1980- ja 1990-luvuilla[9].

Nepal
Nepalin maolaississit ovat perineet laajalti vallankumousveroja vielä 2000-luvulla[10].

Argentiina
Argentiinassa kansallissosialistinen Movimiento Nacionalista Tacuara (MNT) vaati 1950/60-luvulla ”vallankumousveroa” monilta juutalaisilta liikkeiltä Buenos Airesissa.

Neuvosto-Venäjä
Neuvosto-Venäjällä bolševikkihallitus alkoi periä ”vallankumousveroa” 2.11.1918[11]. Vaikka bolševikit jo tuolloin hallitsivat maan keskeisiä alueita, heidän vastustajansa, edeltäneen väliaikaisen hallituksen seuraajat olivat yhä kansainvälisesti tunnustettuja hallitsijoita. Vastustajien lopullisen kukistumisen jälkeen bolshevikit ottivat nimityksen ”kommunistit” ja heistä tuli laillinen hallitus. Tosin väliaikaisen liberaalihallituksen säätämissä ja Leninin vallassa ollessaan järjestämissä kansalliskokouksen vaaleissa Leninin bolshevikkipuolue jäi keskisuureksi vaikka oli jo vallassa. Lenin hajotti kansalliskokouksen ja vähitellen kielsi muut puolueet ja alkoi vainota niitä.

Tarkat lähdemerkinnät ja lisätietoja:
Vallankumousvero (Liberalismi.net)
Kuvat: Alibaba2k16 ja Stare.com.

3 kommenttia artikkeliin ”Vallankumousvero – valtion veron ja mafian suojelurahan välimuoto

  • Sinnepäin kyllä, mutta ay-liikkeen ja kirkon jäsenmaksut sikäli eroavat veroista, että ne peritään vain vapaaehtoisilta jäseniltä. Kyllähän vapaaehtoiset valtiot saavat periä jäseniltään jäsenmaksuja.

   Tietysti on ongelma, että valtio on määrännyt näille etuoikeuksia kuten verottomuuden ja perimisen suoraan palkasta.

   Lisäksi ammattiliitot usein mafiamaisesti työpaikkakiusaamalla pakottavat ihmisiä maksamaan jäsenmaksut. Kirkko ei sitä tee paitsi ehkä jollain pikkupaikkakunnalla sosiaalisesti, lievemmin.

   Yritysten kirkollisvero kuitenkin on suojelurahaa/vallankumousveroa, koska sitä joutuvat maksamaan myös hindut ja ateistit yrityksistään.

   Tykkää

 1. ”Isis hallitsi väkivallalla ja verotuksella” otsikoi Hesari. Terroristijärjestöt perivät ”vallankumousveroa” mafian tavoin, mutta Isisin verotus oli tavallista valtion verotusta, koska se hallitsi aluetta, jolla se verotti. Tämä alueen hallinta on Isisin, Pohjois-Korean ja muiden valtioiden pääero tavallisiin terroristijärjestöihin ja mafiaan nähden. Mafialla on myös eroa tavoitteissa ja Pohjois-Korealla kansainvälisen tunnustuksen verran.

  ”Verotus on varkautta”, sanotaan, mutta laillistettua varkautta. Jotkut ovat iloisia veronmaksajia ja maksavat yli pyydetyn, ainakin Isisille. Muilta saisi ottaa rahaa väkipakolla vain valtion välttämättömimpiin toimiin?

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s