Pentti Linkola ihailee kansallis- ja muita sosialisteja ja haluaa melkein kaikkien kuolevan, Kaurismäki loppujenkin

Pentti Linkola ihannoi kansallissosialismia, kommunismia, Neuvostoliittoa ja Väyrystä sekä haluaa vähentää rajusti maapallon väestöä eliitin diktatuurin avulla luonnon suojelemiseksi. Aki Kaurismäki haluaisi loppujenkin kuolevan, hänestä Linkola on liian demari.

Vihreisiin Linkola oli liian radikaali, joten hän perusti oman puolueensa mm. Eero Paloheimon kanssa.

Kalastaja, esseisti Pentti Linkolan (s. 7.12.1932 Helsinki) isoisä oli kokoomuspoliitikko, kansleri Hugo Suolahti ja isosetä IKL:ää kannattanut lääkintakenraalimajuri Eino Suolahti. [1]

Diktatuurin ihannointi

Linkolan poliittisessa ohjelmassa Suomi siirrettäisiin eliitin diktatuuriin[1]. Linkola kritisoi demokratiaa ja ylistää diktatuuria.[2]

Libyan Muammar Gaddafin Vihreä kirja on hieno teos, jota seuraamalla ihmiskunta olisi säästynyt monilta ongelmilta. ”Gaddafi tapettiin USA:n, Naton ja muun roskajoukon tuella”, Linkola sanoo. Myös talebanien vastustajat ovat roskaväkeä. [3]

Kommunismin ihannointi

Linkola arvostaa myös Pol Potin sosialistista hallintoa, jossa pakkosiirrettiin väestö maaseudulle maatyöhön ja murhattiin kaksi miljoonaa ihmistä[1] sekä Ceuausescun kommunismia, jossa Hitlerin natsivaltakunnan tavoin diktatuuri esti kulutusta.[3]

Neuvostoliiton katoaminen oli hirveä sääli.”[3] 50 miljoonaa ihmistä hengiltä ottaneeseen Staliniin liittyen Linkola toteaa: ”Kaikki puhdistukset ovat periaatteessa kannatettavia.” [3]

Natsi-Saksan ihannointi

Linkola ihannoi varauksetta natsi-Saksaa ja kysyi, oliko siinä muuta vikaa kuin että se hävisi toisen maailmansodan. ”Hitler-Jugendin nuorissa, jotka kansallispuvuissa vaelsivat vuorilla vaalea arjalainen tukka hulmuten ja haitarin soidessa, tiivistyy se, mitä pidän natsismissa loistavana.” [2] Juutalaisten tuhoamista Linkola pitää parhaana joukkomurhana.[4]

Paavo Väyrysen ihannointi

Väyrynen on – – väsymätön sankariini – – hänestä tulisi hyvä johtaja. Väyrynen on niin tarmokas, että hän olisi miellyttänyt Hitleriäkin.” [3]

Terrorismi

Linkola ihailee varauksetta vuoden 2001 islamistiterrorihyökkäystä New Yorkiin[5].

Väestön vähentäminen

Linkola aluksi pani toivonsa AIDSiin mutta sittemmin huomasi sen tappavan liian vähän väkeä ja pitää vesijohtoveden myrkyttämistä tehokkaampana keinona vähentää väkeä.[5]

Linkolan mielestä melkein kaikki ihmiset pitäisi tappaa, jotta jäisi vain sellainen ihmismäärä, joka ei rasittaisi luontoa liikaa.

Kaurismäki tappaisi loputkin

Aki Kaurismäki haluaisi koko ihmiskunnan tuhoutuvan. ”Pentti Linkola on minuun verrattuna sosiaalidemokraatti. Hän jättäisi muutaman henkiinkin, mutta minun puolestani kaikki saa mennä. Tilanne on joko planeetta tai me, ja meidän toimestamme jäljellä ei ole kohta enää kumpaakaan.”[1]

Keskiluokka köyhäksi

Linkola kannattaa toimittaja Hannu Toivosen haastattelun mukaan mahdollisimman suuria tuloeroja. ”Keskiluokka pitäisi hävittää kokonaan. Alkuun sen tuloverot on ainakin kaksinkertaistettava.” Köyhiä pitäisi olla mahdollisimman paljon. Keskiluokalla on liikaa rahaa. ”Virallinen köyhälistö tienaa jo saman kuin lääkärit ja tuomarit ennen sotia.” [3]

Punavihreät haukkuvat Linkolaa

Tere Vadenin mukaan Linkola haluaa eliitin hirmuvaltaa. Olli Tammilehdon mukaan Linkola haikailee autoritaarista ja epädemokraattista yhteiskuntaa. Salla Tuomivaaran mukaan Linkolan eläinpuhe on tunnepuhetta eikä luonnontieteellistä. Tapani Kilpeläisen mukaan Linkola on epälooginen eikä esitä argumentteja vaan mielipiteitä, tunteilee nostalgisesti, tavallaan teologisesti, ja hänen ”elämänsuojeluohjelmansa” muodostuu sorrosta, väkivallasta ja tappamisesta. [6]

Lisätietoja viiteluetteloineen
Pentti Linkola (Liberalismi.net)
Aki Kaurismäki (Liberalismi.net)
Väestönkasvu (Liberalismi.net: väestönkasvu ei olekaan niin ongelmallista kuin on väitetty)

Yksi kommentti artikkeliin ”Pentti Linkola ihailee kansallis- ja muita sosialisteja ja haluaa melkein kaikkien kuolevan, Kaurismäki loppujenkin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s