Tutkimukset: mikroaggressiokoulutus haittaa mustia

Runsas todistusaineisto osoittaa, että vähemmistöjen herkistäminen havaitsemaan mikroaggressioita aiheuttaa heille henkisiä ja fyysisiä haittoja. Mustien ja latinoiden ylivoimainen enemmistö pitää tyypillisiä mikroaggressioita ei-hyökkäävinä. Diversiteettikoulutus heikentää asenteita vähemmistötyötovereita ja työpaikkaa kohtaan ja saa ihmiset välttelemään vähemmistöjen edustajia, koska heidän kanssaan pitää olla niin varovainen, osoittaa Musa al-Gharbin tekemä tutkimuskatsaus. Se ja ”check your privilege” -koulutus vahvistavat vinoumia ja lisäävät vinoutunutta käyttäytymistä ja rotuessentialismia sekä vähemmistöjen keskeyttämisiä ja saavat nämä kokemaan instituutiot hyvinä ja siksi rationalisoimaan väärinkäytöksiä ja raportoimaan niistä harvemmin.

Implisiittisten asenteiden käsitteestä meta-analyysi toisensa jälkeen on mitannut vakavia ongelmia, eikä yrityksistä muuttaa niitä ole todettu mitattavia hyötyjä. Mikroaggressiokoulutuksen mahdollisista pitkäaikaisista hyödyistä ei ole järjestelmällistä todistusaineistoa, eikä siitä, että se olisi yhteydessä hyviin institutionaalisiin seurauksiin.

Diversiteettikoulutus heikentää muuta koulutusta ja objektiivisuutta

Diversiteettikoulutus myös heikentää muuta opetusta viemällä siltä rahaa ja resursseja. Yliopistot silti harjoittavat sitä, koska se on helppo keino osoittaa hyvää tarkoitusta, vaikka seuraukset eivät olisi hyviä. Tämä kuitenkin opettaa yliopistojen keskeistä arvoa, todistusaineistoon perustuvaa järkeilyä vastaan.

Moninaisuuskurssi ja mikroaggressiot

Pohjois-Carolinan yliopisto piti pakollisen moninaisuuskurssin, jota opiskelijat pitivät ideologisena, outona, aggressiivisena ja syyllistävänä. Sen mukaan kauppojen hyllyt sortavat vasenkätisiä ja lyhyitä, mikä on kuin ”valkoihoisten etuoikeus”. ”Jos et raivostu, et ole kiinnittänyt huomiota.”

Kampuksilla sosiaalioikeusväki vaatii rangaistuksia toisille opiskelijoille ”mikroaggressioista”, jos nämä sanovat ”fútbol” eikä ”soccer” tai jos joku pitää pientä sombreroa tequila-juhlissa.

(Kuva: George Mason University Life, 2012.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s