Poimintoja: pankkikriisi – moralismi – keskitysleirit – Häkämies – Halonen

Pankkikriisi maksoi valtiolle 6,3 mrd euroa. Moralismia kannattaa säästää. Neuvostoliiton keskitysleirejä ei tunneta. Konservatiivi Jyri Häkämies. Puolen kansan presidentti.

Pankkikriisin hinta valtiolle oli 6,3 miljardia euroa (37,3 miljardia mk), laski tutkija Antti Kuusterä

”Moralismia kannattaa säästellä. Jos sen käyttää Viivi Avellaniin, sitä ei ole enää kylliksi jäljellä, kun sitä todella tarvittaisiin.” (Jyrki Lehtola, Aamulehti 18.5.08)

Neuvostoliiton keskitysleireistä vaietaan

Ruotsalaisista 90 % ei tunne Neuvostoliiton keskitysleirejä, vaikka vain 5 % ei tunne natsien keskitysleirejä (HS 26.5.08, s. C5). Natsismia kielteisenä pitää 74 % mutta kommunismia vain 19 % ruotsalaisista. Kouluopetuksen ja tiedonvälityksen yksipuolisuus lienevät tämän takana. Ruotsin kouluihin on nyt otettu luettavaksi Imbi Pajun kirja Viron miehityshistoriasta – pitäisikö Suomeenkin?

Jyri Häkämies vaikeni Kiinan ihmisoikeusongelmista
vierailullaan Tian-an-menin aukion verilöylyn 19-vuotispäivänä 4.6.08. Hän otti esille vain dialogin avaamisen Tiibetin kanssa: ”Se on myönteistä.” (HS 5.6.)
Onko Häkämies Kari-veljensä tavoin pesunkestävä konservatiivi?

Tarja Halonen – puolen kansan presidentti

Vuoden 2006 presidentinvaaleissa Tarja Halonen väitti jälleen olevansa koko kansan presidentti. Hän kuitenkin kieltäytyi esittämästä valtiovallan tervehdystä vapaussodan suuren muistojuhlan 90-vuotistilaisuudessa 16.5.08 kuten muissakin vastaavissa mutta toimii sen sijaan punaisten tilaisuuden suojelijana. Saamaansa arvosteluun hän vastasi: ”Minä tulen työväenliikkeestä” (SK 20/2008, s. 33).

Kannattaa muistaa, että kansan ylivoimainen enemmistö pitää valkoisten voittoa vapauden takeena ja hyvänä asiana ja toisaalta tuomitsee sekä punaisten että valkoisten julmat ylilyönnit. Punaisten hallitsemalla alueella niitä tapahtui enemmän aikayksikköä kohden, punaisten alue ja valtakauden pituus vain onneksi jäivät pienemmiksi. Lisäksi valkoisten ylilyönnit päättyivät melko pian, punaisten olisivat jatkuneet sosialismin luhistumiseen (1991) asti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s