Tutkimus: vasemmistolaisten korkeakoulutus saa uskomaan hölynpölyyn

Salaliittoteorioihin uskomista ennustavat tekosyvälliset ajatukset menevät täydestä korkeakoulutettuihin vasemmistolaisiin. Oikeistoliberaalit ovat niille immuuneja, totesi ruotsalaistutkimus. Sosiologian ja sukupuolentutkimuksen ”Sokal-huijaukset” osoittavat, että ”marinatieteiden” huippulehdissä julkaistaan täyttä hölynpölyä, kunhan se kuulostaa ideologisesti sopivalta. Hölynpölyuskomuksiin altistavien tieteiden rahanjako tulisi uusia niin, että nämä ilmiöt katoaisivat.

”Salattu merkitys muuttaa abstraktia kauneutta”, ”Hyvä terveys ja suvaitsevaisuus antavat todellisuudelle luovuutta”. Tällaiset väitteet voivat vaikuttaa viisailta mutteivät oikeasti merkitse mitään. Sama koskee ideologisimpien tieteiden väittämiä ja ”perusteluja”. Niiden opiskelijat ja harjoittajat tottuvat hyväksymään perusteluiksi sanahelinää ja hölynpölyä.

Salaliittoteoriat uppoavat paremmin juuri tekosyvällisyyksiin uskoviin ihmisiin, ja he levittävät niitä, aiempi tutkimus kertoi. Tiedeuutisen mukaan Ruotsissa vasemmistoon lukeutuvan ympäristöpuolueen kannattajissa on paljon uskomushoitoihin ja sähköallergiaan uskovia, vaikkei tiede tunnusta niitä.

Vasemmistossa se voi johtua kritiikittömästä avoimuudesta ideoille, jotka vaikuttavat ideologisesti kiinnostavilta tai tutuilta.” Myös arvokonservatiiveilla oli alttiutta hölynpölyyn muttei oikeistoliberaaleilla.

Linkkejä

2 kommenttia artikkeliin ”Tutkimus: vasemmistolaisten korkeakoulutus saa uskomaan hölynpölyyn

  1. Sanoisin, että oikeistoliberaalit ovat immuuneja salaliittoteorioille, koska rahan himo on sokaissut heidät.
    Tosiasiahan on, että vapaamuurarit johtavat tätä maailmaa kulisseista kasin. Tällä hetkellä Suomessakin on marionettihallitus, joka on täysin vapaamuurareiden hallittavissa. On tekeillä UUSI MAAILMANJÄRJESTYS, jota juuri vapaamuurarit valmistelevat. Siihen kuuluu keksitty KORONA-virus, millä saatiin pelon ilmapiiri aikaiseksi, jolloin on helpompi hallita massoja. Jo kaikkina aikoina vaikutusvaltaisin vapaamuurari: ALBERT BIKE, ennusti 1800-luvun puolessa välissä kirjoittamassaan 1000-sivuisessa opuksessaan: MORALS AND DOGMA, että uusi maailmanjärjestys on tulossa. Tätä kirjaa, Morals and Dogma, pidetään myös vapaamuurareiden raamattuna, jota suomalaiset vapaamuurarit valitettavasti eivät lue, sillä jos he niin tekisivät; heille selviäisi, että pieni amerikkalainen vapaamuurareiden ydinjoukko petkuttaa kaikkia maailman muita vapaamuurareita, minkä ehtivät. Näitä maailman muita vapaamuurareita kärsitään vain niin kauan kuin heistä on hyötyä. EU:kin kuuluu vapaamuurareiden petkutukseen, vaikka Suomi ei tosiasiassa ole EU:nkaan jäsen: http://www.suomenpuolesta.fi, Googlaa myös: Salainen EMU-varauma, http://lampuri.fi/numerologia.htm
    Luojan Armosta: erkki PS: Myös kannattaa googlata: HAARP

    Tykkää

  2. Erkki Talvitien kommentti on täyttä huuhaata ja salaliittoteoriaa. Noin laajoista salaliitoista olisi erittäin pitävät todisteet. Journalistit ja tutkijat saavat paljon pienemmätkin salaliitot todistettua aukottomasti. Heitä on myös niin paljon, että vaikka olisi kuinka laaja salaliitto tahansa, aina löytyisi miljoonia sen ulkopuolelta. Salaliittoteoreetikkojen nettisivuilla voidaan tietysti vääristellä todisteita miten tahansa, mutta oikeasti todisteita ei ole sadasosaakaan siitä, mitä olisi, jos teoria olisi totta.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s